Miskolci Angyalok

Van egy vidéki nagyváros, amelynek egyetemére hat angyalka szállott 2006. szeptemberében. Ez a blog azért jött létre, hogy bepillantást nyerhessetek a hétköznapi életükbe.

Az angyalok

Címkék

Legfrissebb hozzászólások

  • Jocó ügynök: Miért hiszi azt mindenki, hogy ilyen szövegekre szükség van? XD Én legalábbis úgy tudom, hogy az a... (2016.04.24. 18:50) Balázsnak! - Csajozós dumák :)
  • Mónikaangyal: Jaj én drága angyalkáim!!! Nagyon szépen köszönöm nektek a meseszép ajándékot, és azt is hogy vagy... (2008.12.02. 12:02) Boldog Szülinapot Drága Moncsi !!!
  • King(er): Valamelyik nap Czurkó írta ki iwiwre a következőket: " Rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk... ... (2008.11.01. 16:41) Lacihoz!
  • kommm: Ez borzalmas.Miért mindig a legjobb emberek mennek el?Laci soha senkit egyetlen szóval nem volt ké... (2008.11.01. 01:06) Lacihoz!
  • PEPE: 4 órán át kerestünk benneteket. Nem voltatok ott. :(((((((((( (2008.10.22. 12:52) Angyali buli
  • Utolsó 20

Szavazás

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

A gyerekek és az olvasás

2009.10.02. 14:14 | miskolciangyalok | Szólj hozzá!

 

Napjainkban egyre erősödik az a tendencia, hogy a gyerekek, diákok nem szeretik az olvasást. Sajnos ez a negatív hozzáállás nemcsak a kötelező olvasmányok esetében jelenik meg… Így a pedagógusokra és a szülőkre hárul az a nehéz feladat, hogy újból megismertessék a gyerekekkel az olvasás örömét. Az például cseppet sem pozitív példa, ha a gyerek azt látja, hogy otthon a polcokon dvd-k sorakoznak a könyvek helyett. És az se ha anyu és apu csak a heti magazint veszi a kezébe vagy talán még azt sem. Mostanában szokás az olvasás háttérbe szorulását teljes mértékben a médiára kenni. Én is egyetértek ebben az esetben azzal, hogy a média negatív hatással van a gyerekekre, de a szülők szerepe ebben az esetben is mérvadó… Hiszen mit várhatunk el azoktól a gyerekektől, akiknek sosem olvastak mesét elalvás előtt, inkább leültették a tv elé. Pedig már egészen fiatalon fontos lenne, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvekkel mesés és képeskönyvek segítségével.
A pedagógusoknak is azon kellene munkálkodnia, hogy a gyerekek elsajátítsák az olvasás szeretetét. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az összes kötelező olvasmányt szívesen forgattam. De ezzel a diákok többsége nem így van… és visszagondolva valamilyen szinten érthető is. Az én esetemben is volt olyan olvasmány, amit szerettem, de csak pár évvel később értettem meg igazán, hogy miről szól. Itt Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényére gondolok. Így az a véleményem, hogy modernizálni kellene ezeket az olvasmánylistákat. Móra Ferencet vétek lenne kihagyni, de talán nem 3. osztályban kellene a gyerekeket ezen művével traktálni. A másik fontos dolog az lenne, hogy a gyerekeket hagyni kellene válogatni… legalább három könyv közül, s ügyelni kellene a fiúk és a lányok ízlése közti különbségekre is. A harmadik fontos dolog pedig az lenne, hogy az oktatásnak, a tanároknak nem szabad elzárkóznia az újításoktól! Én nem tartom nevetségesnek, hogy a Harry Potter bekerüljön a választható olvasmányok közé, de más a fiatalok körében népszerűbb olvasmányoktól sem zárkóznék el.
Egy a fontos. A gyerekek ismerjék meg az olvasás szeretetét, melynek segítségével bővül a fantáziájuk, a szókincsük és ismereteik is.

 

Írta: Kovács Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolciangyalok.blog.hu/api/trackback/id/tr311422861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása